ERP | Solucions aplicades a les PIME: Beneficis

No sempre són coneguts els beneficis que un ERP (enterprise resource planning) pot aportar a les empreses. A continuació intentarem explicar-los a partir de la nostra experiència professional:

Un dels nostres principals clients va contactar amb nosaltres per a demanar-nos assessorament degut a la preocupació que li causava el realitzar l’adequada gestió de les dades:

“Cada vegada som més grans, cada vegada tenim més usuaris i necessitem alguna solució per a poder gestionar, compartir i transmetre la informació financera, i sobretot que sigui en temps real “.

Aquí comença la seva història, i la de molt altres en aquesta mateixa situació.

La cerca de l’eina que cobreixi els seus actuals i futures necessitats, s’intueix que passarà per l’elecció d’un programari de planificació de recursos empresarials.

Quins són els principals problemes dels nostres clients?

ERP: Control de la informació de l'empresa
 • Dediquen massa temps en l’elaboració de les factures, abonaments i pagaments, i la gestió dels mateixos des del punt de vista comptable/financer.
 • Cada vegada el volum d’operacions és major.
 • Preocupa el compliment normatiu fiscal de totes les operacions.
 • Obtenir un major control de la gestió de cartera (remeses, ordres de pagament, conciliacions bancàries…)
 • No perdre les dades històriques
 • No tenir el control de totes les dades recaptades d’altres departaments, no arriben directament.
 • Disposar de major traçabilitat entre departaments.

Alguna cosa més?

ERP: La solució

En tractar-se d’una PIME, i a causa del creixent volum de dades i els seus actuals i futures necessitats, vam proposar la solució ERP de Microsoft, Dynamics Business Central. I en el seu cas, la modalitat On-premise s’ajustava millor pels següents motius: per a l’aprofitament de la seva infraestructura actual i per a la facilitat de la integració amb altres solucions i eines ja disponibles en la seva organització.

MS DYNAMICS BUSINESS CENTRAL

MS Dynamics Business Central, popularment conegut com Navision, és ideal per a la tipologia d’empreses PIMES, i té versió tant en modalitat On-premise com en línia.

Principals beneficis d’un ERP

Resumim breument els beneficis que un ERP aporta als diferents departaments de la companyia:

 • Dades en temps real: Qualsevol modificació que es faci, com per exemple canvi de domicili, pressupost o anul·lació, queda immediatament reflectit a la solució de manera automàtica.
 • No perdre dades antigues: La preocupació pel manteniment de totes les operacions històriques desapareix, ja que ho mantenen tot en el ERP, sense cap esforç.
 • Automatització dels processos: L’emissió de la facturació, es converteix en una tasca molt més àgil que minimitza els possibles errors.
 • Reducció de les gestions administratives: Buscar, afegir o modificar informació és molt més simple. L’aprofitament de la informació prèviament introduïda per altres departaments, es reutilitza per a les següents activitats, disminuint d’aquesta manera, la duplicació de la informació.
 • Detecció d’errors: La solució mostra diferents avisos, amb els quals s’aconsegueix minimitzar els possibles errors dels documents.
 • Saber l’estat del document: Informa de la situació del document, indicant si requereix d’alguna mena d’informació o acció addicional.
 • Personalitzat: S’afegeixen els camps necessaris per a completar la informació dels processos, per tal d’adaptar la solució al màxim a la teva companyia.

Conclusió

Per a finalitzar, no hi ha millor conclusió que la que el propi client ens pot donar:

“…Definitivament, hem obtingut un major control en la gestió de totes les operacions amb els nostres clients i proveïdors.”

Com podem ajudar-te?

Contacta amb nosaltres si tens qualsevol dubte, si vols deixar un comentari o bé si vols més informació sobre 3ASIDE.

El nostre treball és rigor, és compromís, és innovació, és humà.